söndag 30 maj 2010

Utställning


Ytterligare en härlig bild på Ludde(Wellegården's Mohikan)sover på jobbet.

I går var det utställningdags i Matfors med schäferdomare Håkan Karlsson från Vårgårda. Det var ett mindre antal hundar anmälda ca 29 med 27 till start eller nåt liknande. Men det var roligt och se så många fina hundar med tanke på det anmälda antalet. Känns alltid bra att få visa sin hund för en rasspecialist alltid lättare att ta till sig kritiken då, både ris och ros. Ofta är det ju så på både SBK och SKK när det gäller domare att de dömmer många raser och resultatet av bedömningen brukar vara så skiftande att man vid det här laget upphört att förvånas.

Herrökennlarna Unixu's och Wellegården klämde in sig i bil och hundkärra och började resan 05.00 så att somna igår kväll till Eurovision var inga problem efter en sån lång dag. Vi hade 6 hundra anmälda sammanlagt och 5 kom till start. Ganska bra resultat av oss tycker vi själva i alla fall! Det blev 3 klassvinster och en BIR valp. Grattis till Unixu's Diala Bir valp och Unixu's Blossom till klassvinst med CK i öppen klass. Wellegården's Layon fick CK, klassvinst i unghundsklass och blev 2:a bästa hane. Wellegården's Lorenzia 1:4 i unghundsklass, hon hade lämnat pälsen hemma i byrålådan(som domaren uttryckte det). Schärott's Vimsan 1:a i bruksklass och en 2: placering. Måste få tacka Mats, kennel Unixu's för gott handler arbete under dagen, hade jobbade hårt och hade fina framgångar! Nöjda med dagen for vi hem, det var en trevlig utställning, bara tråkigt att antalet anmälda hundar fortsätter minska och det är inte bara här i våra trakter.

Hundlivet här hemma fortsätter som vanligt, Felicia och Cindi har agilityträning på brukshundklubben på onsdagar, då även jag passar på att träna där. I söndags besökte vi SKK utställningen i Sundsvall och tittade på när Cindis uppfödare Monica från Yosemites kennel dömde sheltie. Sen träffade vi henne och hon fick se Cindi för första gången sen vi köpte henne. Utanför entren blev i stoppade av matte till Cindis kullsyster Molly som vi för övrigt aldrig träffat. Hon sa det där måste vara vår hunds syster?? Det var det, de var så lika så det var otroligt! Vi besökte dem och hundarna fick träffas, jättekul, hoppas vi ses igen snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar